FEN FAKÜLTESİNDE KANSER TEDAVİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR KONFERANSI
FEN FAKÜLTESİNDE KANSER TEDAVİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR  KONFERANSI

FEN FAKÜLTESİNDE KANSER TEDAVİSİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR  KONFERANSI

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi tarafından “Kanser ve Kanser Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar, Güncel Teknikler” adlı konferans düzenlendi. Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin PEHLİVAN’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta kanserden korunmanın yolları ile erken tanı için bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Prof. Dr. Berrin PEHLİVAN, çağımızın hastalığı kanser hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kadınlarda daha çok meme kanseri görüldüğünü ifade eden PEHLİVAN, "Meme, akciğer kanserleri en çok görünen kanserler arasında. Erkeklerde de prostat ve akciğer kanseri görünüyor” dedi. Kanserin bu faktörlerin ortadan kaldırılmasıyla tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun da altını çizen Pehlivan, şu andaki etkinlikte de amaçlarının üniversite öğrencilerini bilinçlendirmek olduğunu söyledi.