ENGELSİZ ÜNİVERSİTE KATEGORİSİNDE DİCLE ÜNİVERSİTESİNE 6 ÖDÜL

Üniversite kampüs sınırları içinde engelli bireylerin mekanlara, eğitim imkanlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ve başarılı bulunanların ödüllendirilmesi, ayrıca kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerini” kazanan üniversiteler belli oldu. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen ödül töreninde Dicle Üniversitesi, 6 adet "Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü"ne layık görüldü.

YÖK’ün 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri kategorisinde Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi "Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülü"nü (Mavi Bayrak) ve “Mekanda Erişilebilirlik Bayrak Ödülü (Turuncu Bayrak)", Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Mekanda Erişilebilirlik Bayrak Ödülüne (Turuncu Bayrak) layık görüldü. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ise Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) aday ödülünü kazandı. Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül GÜVEN yürütülen çalışmaların takdir edilmesi anlamına gelen ödüllerin kurumsal motivasyon vesilesi olduğunu belirtti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, “YÖK’ün üniversitemizin konu ile ilgili çalışmalarının bir sonucu olarak takdir edilen ödülleri Özverili çalışmalarımızdan dolayı YÖK tarafından ilk kez 2018 yılında verilen ödüllerden Dicle Üniversitesi Kampüsü "Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülünü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülünü ve ayrıca 3 kategoride ise aday ödüllerini almıştık. Yükseköğretim Kurumu tarafından verilen “2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerini” tekrar almak üniversitemiz adına son derece gurur verici. Dicle Üniversitesi olarak engelli bireylerin eğitim, sosyal ve erişilebilirlik yaşam kalitelerini iyileştirme noktasındaki çabalarımız kurumsal bir nitelik kazanmıştır” dedi.