DİYARBAKIR’DA TARIM VE KUŞ ÇEŞİTLİLİĞİ ÇALIŞTAYI

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu tarafından “Diyarbakır’da Tarım ve Kuş Çeşitliliği Çalıştayı” düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep KARAKAŞ, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah KOÇ, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı ve İl protokolü üyeleri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

İstiklal marşı ve tanıtım videoları ile başlayan çalıştayın açılış programında Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep KARAKAŞ bir açılış konuşması yaptı. Diyarbakır’da yayılış gösteren kuş türlerinin aşırı tarımsal yoğunlaşma ve buna bağlı olarak karşılaşabilecekleri sorunları tartışarak bölgemizde gerek biyolojik çeşitlilik gerekse kuşlar konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten KARAKAŞ, insan popülasyonlarının besin ihtiyacının giderilmesi için tarımsal faaliyetlerin yapılacağını, önemli olan tarımın bilinçli bir şekilde ve sürdürülebilir yöntemlerle yapılması gerekliliğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü ve Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısının da yaptıkları konuşmaların ardından Diyarbakır ilinde gözlenen bazı kuş türlerine ait fotoğrafların sergilendiği Kuş Fotoğrafları sergisi gezildi. Çalıştay, iki oturum şeklinde devam etti.