DİYARBAKIR'DA 6 YARALI ŞAHİN, DİCLE ÜNİVERSİTESİ YABAN HAYVANI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TEDAVİ EDİLİYOR

Diyarbakır'da 6 yaralı şahin, Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi ediliyor. Avcılar tarafından vurulan, evcilleştirmek isteyenler tarafından zarar verilen veya tellere takılarak yaralanan hayvanlar için Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet veriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma Ekipleri ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen şahinler burada tedavi altına alınıyor. Röntgen filmleri çekilen ve muayeneden geçirilen yırtıcı kuşlara gerekli görüldüğü durumda cerrahi müdahale de uygulanıyor. Tedavinin ardından beslenmeleri ve bakımları sürdürülen şahinler iyileşip eski güçlerine kavuştuklarında son bir kez kontrolden geçirildikten sonra doğal yaşam alanlarında özgürlüklerine kavuşuyor.