DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEN ITALYA ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, İtalya’nın Viterbo kentindeki Universita degli Studi della Tuscia’nın davetlisi olarak İtalya’da ikili işbirliklerini güçlendirme konusunda bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Tuscia Üniversitesi Erasmus+ yetkilileri Dr. Carlo Contardo ve Dr. Felicetta Ripa ile gerçekleştirilen toplantıda Tuscia Universitesi ile mevcut Erasmus+ anlaşmasının çerçevesinin genişletilmesi kararlaştırıldı. Görüşmelerde Dicle Üniversitesi ve Tuscia Universitesi arasında Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında Ortak Yüksek Lisans Programı açılması yönünde her iki taraf prensip anlaşmasına vardı. Roma’daki devlet üniversitelerinden Universita degli Studi Roma Tre ile gerçekleştirilen görüşmelerde ise her iki kurumun Hukuk Fakülteleri arasında Erasmus+ anlaşması imzalanması konusunda anlaşma sağlandı. İtalya ziyaretinin son durağı ise Yunus Emre Enstitüsüne bağlı Roma Türk Kültür Merkezi oldu. Roma Türk Kültür Merkezi Müdürü Dr. Sevim Aktaş ile yapılan görüşmelerde 2020 yılı içerisinde Dicle Üniversitesi, Tuscia Universitesi ve Yunus Emre Enstitüsü ortaklığında Roma’da; Diyarbakır ve Roma Mirası konulu bir sergi ve konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı.