DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİMİN MEVCUT DURUMU ELE ALINDI

Kalite Geliştirme Koordinatörlüğünün düzenlediği “Göstergeler Işığında Türkiye’de Yükseköğretimin Mevcut Durumu ” konulu konferans Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir S. GÜR tarafından verildi. Konferansa, Kalite Komisyonu üyeleri, Eğitim Komisyonu üyeleri ve Birim Kalite Komisyonu üyeleri katıldı.

Konferansta; 2019 yılının raporu kapsamında bilgilere yer verildi, söz konusu verilerin hazırlanmasında The World Universitys Ranking, Academic Ranking of World Universities ve SJR gibi dünya ranking kuruluşlarının yaklaşımları ele alındı. Bilimsel yayın, AR-GE performansı ve yükseköğretime erişim sorunları hakkında bilgi verildi.  Üniversitemizin ülkemiz ve dünya ölçeğindeki durumu irdelendi. Ülkemiz üniversiteleri, OECD ülkelerinin üniversiteleri ve ABD Üniversitelerindeki eğitim-öğretim ve araştırma parametrelerinin kalite bağlamında verileri ele alındı.