DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE DİYABET FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olması dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Sosyal Komitesi tarafından Davul ve Zurnalar eşliğinde düzenlenen farkındalık yürüyüşüne doktorlar, hastane çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş öncesinde diyabet konusunda açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Zafer PEKKOLAY, diyabetin bilinen en eski hastalıklardan biri olmasına rağmen tüm dünya da hızlı şekilde artmaya devam ettiğini ve her 3 kişiden birinin diyabet hastası olma tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alparslan TUZCU’nun öncülüğünde Tıp Fakültesinin önünde toplanan grup, Öğrenci Yaşam Merkezi istikametinden başlangıç noktasına geldi. Bisiklet Kulübünün de destek verdiği yürüyüş sonrası katılanlara çekiliş ile çeşitli hediyeler verildi.