DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE COVID-19 SALGINI SÜRECİNDE ENGELSİZ EĞİTİM

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs önlemleri kapsamında yükseköğretimde eğitime ara verilmesi üzerine Dicle Üniversitesinde 23 Mart tarihinden itibaren dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlamış olup özel gereksinimli öğrencilerimizin öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramasının önüne geçmek üzere birtakım tedbirler alınmıştır.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, engelsiz eğitime devam edildiğini belirterek, “Bu zor dönemde en olumsuz etkilenen kesimlerin başında engelli öğrenciler gelmektedir. Pandemiden önce zaten engelli öğrencilerimize yönelik EKPSS hazırlık kursu verilmekte idi. Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan öğretim sürecinde de her zaman öğrencilerimize yönelik kolaylaştırıcı adımlar ile yanlarında yer aldık” dedi.  Topluma hizmet grubu öğrencilerimiz tarafından bu süreçte EKPSS hazırlık kitapları sesli hale getirilmiştir. Üniversitemizin Online Öğretim Portalında öğrencilerimizin almış olduğu derslere ait ders materyalleri Merkezimiz öncülüğünde Topluma Hizmet Grubu öğrencileri tarafından sesli hale getirilip görme engelli öğrencilere ses kayıtları şeklinde gönderilmiştir. Üniversitemizde bahar yarıyılı ara sınavları ödev, proje vb. yöntemiyle uygulanmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimize ara sınav çalışmalarını sesli kayıt şeklinde hazırlayabilme kolaylığı sağlanmıştır. Engelli öğrencilerimiz için sağlanan bu olanaklar öğrencilerimizin kaygılarını gidermiş bulunmaktadır. Takip eden süreçlerde de Öğrenci dostu ve öğrenci merkezli üniversite bilinci ve sorumluluğu ile gerekli tedbirler alınmaya ve uygulanmaya devam edecektir.