DİCLE ÜNİVERSİTESİ TÖMER ÖĞRENCİLERİ REKTÖR PROF. DR. TALİP GÜL’Ü ZİYARET ETTİ

Dicle Üniversitesi TÖMER’de Türkçe öğrenimlerini sürdüren 45 uluslararası öğrenci Rektör Prof. Dr. Talip GÜL tarafından senato odasında kabul edildi. Dicle Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonunun bir parçası olarak 2017 yılında kurulan DÜ TÖMER, 2019-2020 akademik yılında Ürdün, Yemen, Fas, Cezayir, Tunus, Burundi, Almanya, Rusya, Filistin, Güney Kore, Irak, İran, Suriye, Somali, Kenya, Ukrayna ve Malezya olmak üzere toplam 17 farkı ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Merkez Müdürü Doç. Dr. Faruk GÖKÇE, Dicle Üniversitesi TÖMER’in gerek bölgede gerek Türkiye’de ismini başarıyla duyurduğunu, öğrencilere kaliteli bir Türkçe öğretimi vermenin yanında her yıl farklı temalarda ses getiren etkinlikler de düzenlemek suretiyle öğrencilerin sosyal ve kültürel uyumlarını sağladıklarını belirtti. TRT Haber’in de izlediği buluşmada Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, üniversitemizde farklı coğrafyalardan öğrencileri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerle tanıştı. Dicle Üniversitesinin uluslararası öğrencilere her türlü imkanı sunma yolunda bölgede ve Türkiye’de örnek bir role sahip olduğunu belirten GÜL, henüz 2 yıllık bir merkez olmasına rağmen DÜ TÖMER’in kısa sürede önemli işler başardığının altını çizdi. TÖMER öğrencileri merkezin yakın ilgisinden ve modern öğretim yöntemlerinden ayrıca üniversitenin ve şehrin yakın ilgisinden son derece mutlu olduklarını dile getirdiler. Program, öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Talip GÜL’e çiçek takdimi ve hatıra resmi çektirmeleri ile sona erdi.