DİCLE ÜNİVERSİTESİ STUDY IN TURKEY’DE

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının öncülük ettiği “YÖK Sanal Fuarı” 20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’den birçok devlet üniversitesinin yanısıra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Ulusal Ajansı, Türkiye Maarif Vakfı, Yurtdışı Türkler Başkanlığı gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar da Sanal Fuar’a katılım sağladı. Sanal Fuar’da 3. Salonda yerini alan Dicle Üniversitesi Standı, dünyanın çeşitli ülkelerinden bilgi almaya gelen 200’ün üstünde öğrenciye ev sahipliği yaptı. 3 gün boyunca katılımcıların üniversitemiz hakkında yönelttikleri İngilizce ve Türkçe sorulara Dış İlişikler Ofisimiz çevrimiçi ve anlık yanıtlar vererek üniversitemizin ve şehrimizin tanıtımına katkıda bulundu. Dicle Üniversitesi Standı, Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL’ün selamlama konuşmaları ve tanıtım videosu ile ziyaretçileri karşıladı. Üniversitemizin uluslararası platformlarda gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili görseller ve tanıtıcı materyal vasıtasıyla uluslararasılaşma perspektifimiz katılımcılarla paylaşıldı.