DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ‘BİR NEFES SIHHAT' KOŞUSU GERÇEKLEŞTİ

Dicle Üniversitesinde “Bir Nefes Sıhhat Koşusu” düzenlendi. Koşu sonrası Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Uğurlu Arslan, basın açıklamasında bulundu. Arslan konuşmasında şunları kaydetti:

Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezimiz henüz çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, yıllık eylem planını hazırlayarak önemli etkinliklere imza atmaya başlamıştır. Bundan sonra da hem üniversitesi içerisinde hem de şehir merkezinde bulunan Bağımlılıkla mücadele il koordinasyon merkezi ve STK’larla iş birliği içerisinde faaliyetlerini yürütmeye devam edecektir.

Öncelikle şunu ifade etme gerekir ki Madde bağımlılığı, çok boyutlu ve karmaşık bir ilişki türünü ve sürecini kapsamaktadır. Madde bağımlılığı çocuk denilebilecek yaşlara kadar inmesi başta resmi kurumlarımız olmak üzere her bireyin insani ödevi olduğu unutulmamalıdır.

Bu çerçeve göz önüne alındığında madde bağımlılığına karşı bir sosyal politika uygulaması olarak Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezimiz önceliği BİLİNÇLENDİRİCİ-KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ bir takım tedbirler yoluyla faaliyetlerini yürütmeyi esas almaktadır. Özellikle gençlerimizi sanat, edebiyat, sinema, tiyatro ve spor gibi aktivitelere yönlendirerek aslında hayatın yaşanılır yüzünü fark ettirme ve bireylerin kendilerini ve hayatı keşfederek insan hayatını olumsuz etkileyen her unsurdan uzak durmalarını sağlamaktır.

Bu bağlamda, Dicle Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi olarak sağlıklı insan yaşamına ve sporu yaşamın bir parçası haline getirme bilincine dikkatleri çekmek için “BİR NEFES SIHHAT” koşusunu tertip etmiş bulunmaktayız, dedi.

Bağımlılıkla Mücadele Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Uğurlu Arslan’ın konuşmalarından sonra Merkez Müd. Yardımcısı Öğr. Görevlisi Mahmut Altunhan, tütün kullanımı ile ilgili yapmış olduğu çaışmaya dair bulgularını paylaştı. Daha sonra üç kategoride koşunun 1.2. ve 3. lerine ödüller verildi.