DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE 541 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Kayapınar Eğitim, Kültür, İzcilik ve Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kampüs alanıyla birçok üniversiteyi kıskandıracak yeşilliği ve güzelliği ile öne çıkan Dicle Üniversitesi, daha yeşil bir kampüs için fidan dikimlerine devam ediyor. Pandemi sebebiyle Orman Haftasında fidan dikim töreninin ertelenmesi sebebiyle sosyal mesafe ve maske kuralına uygun gerçekleşen törende Şehre nefes olması münasebetiyle 541 fidan toprakla buluştu.

Dicle Üniversitesi kampüsünde yapılan törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, rektör yardımcısı Prof. Dr. Ezeli AZARKAN, genel sekreter Doç. Dr. Ali KARAKAŞ, İzcilik Federasyonuna bağlı izciler, Dernek Başkanı Mansur ÇAĞLAYAN ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Diyarbakır’da bulunan 541 Sahabe-i Kiram anısına “Diyarbakır Sahabe-i Kiram Ormanı” dikiminde fidanlar toprakla buluştu ve cansuyu verildi. Rektör KARAKOÇ, fidan dikmenin önemine dikkat çekti.