DİCLE ÜNİVERSİTESİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ DUALARLA ANDI

Dicle Üniversitesi tarafından ülkemizin varlığına, birliğine ve demokrasisine kast eden 15 Temmuz kalkışma girişimini unutmamak, vatanımız uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anmak, halkımızın demokrasi zaferini bir kez daha vurgulamak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun şekilde İlahiyat Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı. Programda, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Rıfat ABLAY tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dua edildi. Kutlu zaferin dördüncü yıl dönümünde bir araya geldiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, 15 Temmuz’un dünyaya verilmiş bir demokrasi dersi olduğunu söyledi. “15 Temmuz, ülkemizin karanlıktan aydınlığa çıktığı, milletimizin cesareti ve basiretiyle hainlerden kurtulduğu bir gündür” diyen Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, şehit mertebesine yükselen şehitlerimizin rahmetle,  gazi olan vatandaşlarımızın her zaman minnetle anılacağını belirtti.