DİCLE TEKNOKENT YERLİ TOHUM GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Ürüne ve sanayiye dönük çalışmaların yürütülmesi Dicle Üniversitesi'nce teşvik edilmeye devam ediliyor. Öğretim üyeleri Dicle Teknokent bünyesindeki firmalarda şirket sahibi veya ortağı olabiliyor ayrıca danışman olarak şirketlerde görev yapabiliyorlar.

Dicle Üniversitesi bünyesindeki Teknokent’in tarım alanında yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda, yerli tohum üretimine başlandı. Teknokent şirketinde yeni bitki çeşitlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirten Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet YILDIRIM, hali hazırda 2 buğday ve bir mercimek olmak üzere 3 çeşit geliştirdiklerini söyledi. YILDIRIM, çeşitlerin bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle kullanılmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

Çeşit geliştirme faaliyetleri devam ederken bir taraftan şirket elemanlarının uygulamalı olarak eğitilerek özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılandığını belirten YILDIRIM, bir iki yıl içinde çalışan ziraat mühendislerinin de ıslahçı unvanına kavuşmuş olacağını söyledi.