ALMAN ÜNİVERSİTELERİ ÖĞRENCİLERİ KISA SÜRELİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE

Kurulduğu 2017 yılından bu yana Dicle Üniversitesinin dünyaya açılan kapılarından biri olan farklı ülkelerden yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Dicle Üniversitesi TÖMER, uluslararası öğrencileri ağırlamaya  Türk dilini ve kültürünü tanıtmaya devam ediyor. Dicle Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejilerinin en etkin araçlarından biri olan Dicle Üniversitesi TÖMER, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle Federal Almanya Cumhuriyetindeki Erfurt, Erlangen, Mainz, Regensburg ve Bauhaus Weimar üniversitelerinde Türkçe öğrenen öğrencilere yönelik olarak 2-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Kısa Süreli Uluslararası Türkçe Okulu düzenliyor. Uluslararası Türkçe Okulu, Alman öğrencilere bir yandan Türkçeyi modern öğretim yöntemleri ile öğretmeyi hedeflerken aynı zamanda çeşitli seminerler vasıtasıyla Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın tarihini, kültürünü, sanatını ve arkeolojisini tanıtmayı da amaçlıyor.

Kısa Süreli Öğrenci Değişimi programı çerçevesinde üniversitemize gelen öğrenciler, programın ilk gününde TÖMER yetkilileri ve koordinatörlüklerini yapan Erfurt Üniversitesinde görevli Doç. Dr. Oğuzhan DURMUŞ ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL'ü makamında ziyaret etti. 15 gün boyunca sürecek program hakkında bilgi alan GÜL, öğrencileri üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Program, önümüzdeki günlerde bilimsel ve kültürel faaliyetlerle devam edecek.