3.ULUSLARARASI EKONOMİ, SİYASET VE YÖNETİM SEMPOZYUMU

Dicle Üniversitesi bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3.Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak Uluslararası Ekonomi, Siyaset ve Yönetim Sempozyumu kapsamında ilkinin 2017 yılında “Diyarbakır’da ve ‘Sosyal Bilimlerde Güncel Konular” teması ile ikincisini de yine Diyarbakır’da, 2018 yılında “Yerel Kalkınma Perspektifinde Diyarbakır” teması ile düzenlenen sempozyum serisi bu yıl “Ekonomi ve Siyaseti Yeniden Düşünmek: Yeni Sorunlara Güncel Çözüm Önerileri” konu başlığı altında üçüncüsü yapıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, genel sekreter Dr. Kenan YAKUBOĞLU, sempozyum düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. Yılmaz DEMİRHAN, akademisyenler, katılımcılar ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum düzenleme kurulu başkanı Doç. Dr. Yılmaz DEMİRHAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU’nun açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumun açılış programında Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Erhan ASLANOĞLU ““Dünya’da ve Türkiye’de Güncel Ekonomik Gelişmeler” adlı bir sunum yaptı.

‘Ekonomi ve Siyaseti Yeniden Düşünmek: Yeni Sorunlara Güncel Çözüm Önerileri’ teması ile düzenlenen sempozyumda İtalya, Romanya, Lübnan, Azerbaycan, Pakistan, Yunanistan, Irak, Sırbistan gibi ülkelerden bilim insanları katıldı. Bu bilim insanları yerel hizmet ve politika üretici kurumlar için yol gösterici, çözüm önerileri geliştiren bildiriler sunacaklar.

İki gün sürecek olan sempozyumda İşletme, İktisat, Tarih-Coğrafya-Edebiyat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Turizm, Sosyal Hizmet konuş başlıkları altında 34 oturum gerçekleşecek.