15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE DÜZENLENEN PROGRAM İLE ANILDI

Dicle Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 3. yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim CERRAH’ın konuşmacı olarak katıldığı “ 15 Temmuz İhaneti ve Milli Birlik Ruhunun Önemi” adlı konferansa üniversite yönetimi, Ak Parti İl Başkanı S. Serdar BUDAK, akademik ve idari personel de katılım sağladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların yer aldığı videoların gösterilmesiyle devam etti.

Programa davetli konuşmacı olarak katılan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim CERRAH; Türk devletinin geçmişi, değerleri, birlik ve beraberliğin önemi konularını ele aldıktan sonra Türk halkının demokrasiye bağlılığını ve millet iradesinin mutlak üstünlüğünü vurguladı. 15 Temmuz gecesi ortaya koyulan direnişin, bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini söyleyen Cerrah, “Demokrasiye milli iradeyle nasıl sahip çıkılacağını herkese gösterdik.

İnsanlığın baba ocağı olarak adlandırdığı Türkiye’nin önemine değinen CERRAH, Türkiye’nin içinde yaşadığı çağa hapsolabilecek insanların coğrafyası olmadığını, çağları aşan fikirlerin yaşandığı ve yaşanacağı yer olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin doğu ile batının, kuzey ile güneyin arasında bir köprü ülkesi olduğunu söyledi.

Okumanın önemine değinen CERRAH, “Cenabı Hakka yalvarıyor ve dua ediyorum ki, bir daha ülkemizi 15 Temmuz gibi bir ihanet çemberinde kalmakla  imtihan etme. Bizi her daim dik başlı onurlu bir şekilde mücadele eden kullarından eyle “ diyerek, böylesi bir mücadelenin öncülüğünü yapan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ortaya koyduğu güçlü iradenin ve dik duruşun, bu hain girişimin bastırılmasında ve milletimizin topyekün karşı duruş sergilemesinde çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı program, Anadolu Ajansı muhabirlerinin 15 Temmuz 2016 gecesi çektikleri fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı fotoğraf sergisi ve 15Temmuz darbe girişimi hakkında yayımlının kitaplardan oluşan serginin katılımcılar tarafından gezilmesiyle tamamlandı.