11. ULUSLARARASI ARKEOLOJİ ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUMU, DİCLE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE BAŞLADI

Bu yıl 11. gerçekleştirilecek olan Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumu Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Arkeoloji öğrencileri tarafından birçok sunumun yapılacağı sempozyum, Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde 25 Üniversiteden Arkeoloji öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete YAĞLI, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım sağladığı sempozyumun açılış programında Diyarbakır ve Dicle Üniversitesine ait tanıtım videolarının izlenmesinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Dicle Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu Başkanı Hacer DEĞİRMENCİ’nin sempozyum hakkında bilgi vererek başladığı programda Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytaç COŞKUN da 11.’si düzenlenen sempozyumun organizasyonu ve oturumları üzerine bilgi verdi.

Diyarbakır’ın kadim bir şehir olduğunu ve Dicle Üniversitesi Arkeoloji bölümünün 1996 yılından beri aktif çalışan bir bölüm olduğunu belirten COŞKUN, Arkeoloji Bölümü olarak Körtiktepe, Zerzevan Kalesi gibi birçok medeniyetin gün yüzüne çıkmasının, kazı çalışmalarının Dicle Üniversitesi tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi ÖZKAYA ise Diyarbakır’ın medeniyet mirası konusunu ele alarak arkeolojinin önemine değindi.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ile bu bölüm bünyesindeki arkeoloji topluluğunca, arkeolog adaylarının gelişimlerine ve kariyer planlarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 11. Uluslararası Arkeoloji Öğrencileri Sempozyumunda öğrencilerin hazırladığı Anadolu ve Diyarbakır’da arkeolojik çalışmalar, multidisipliner çalışma alanları ile arkeobotanik ve jeoarkeoloji konularında sunumlar yapılacak.

Açılış programının sonunda öğrenciler hep beraber halaylar çekti. 35 bildiri ve 11 oturumda 35 bildirinin sunulacağı sempozyum 3 gün boyunca devam edecek.