YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI, YEŞİL ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

03.11.2022 - 03.11.2022

03.11.2022 tarihinde saat 14.00' da Üniversitemiz Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Üniversitemiz işbirliğinde "Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Yeşil Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma” konulu panelin ikinci buluşması gerçekleşti. Daha öncesinde 22.10.2022 Saat 14.00 da Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda ilk buluşma gerçekleşmişti.

İkinci buluşmada Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un da katıldığı Meslek Yüksek Okulları Konferans Salonunda gerçekleşen panele Teknik Bilimler MYO Makina ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bayındır, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Karakaş ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kaya konuşmacı olarak katıldı.Enerji verimliliğine son derece önem verdiklerini belirten Rektör Karakoç,  “Enerji üretimimizi en kısa zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürmek için çalışmak ve çalışanlara destek olmak öncelikli görevimizdir” dedi.

Üniversite öğrencilerinin ve yerel iş dünyasının iklim değişikliği, iklim değişikliği etkilerinin minimize edilmesi, alınması gereken önlemler, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilgilenmeleri ve konuyla ilgili farkındalığın oluşturulması amaçlanan panele öğrencilerde ilgi gösterdi.İklim Diplomasisi haftası olması münasebetiyle panelde enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynakların kullanımının hızlandırılması konuları öne çıktı.

22.10.2022 Saat 14.00 da Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda

Konferansa ait videoya https://www.youtube.com/watch?v=fnN5US665nM adresinden ulaşabilirsiniz.