TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI VE MUHABİRLİK

24.06.2022 - 24.06.2022

TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI VE MUHABİRLİK

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenmekte olan Dicle İletişim Buluşmaları’nın 5. oturumu, televizyon programcılığının önemli ismi ve NTV Kültür Sanat Program Muhabiri Mustafa DOĞAN ile 25 Mayıs 2022 tarihinde zoom üzerinden gerçekleşti.

Söyleşi, Doğan’ın eğitim süreci ve İletişim Fakültesi’ni tercih etme sürecini anlatımıyla başladı. Lisans döneminde almış olduğu eğitimin çalışma hayatındaki yansımalarını değerlendiren Doğan, İletişim Fakülteleri’nde teorik bilgininin yanı sıra saha çalışması için de ayrı bir alan ayrılması gerekliliğini vurguladı. Çalışma hayatına Vatan Gazetesi’nde başlayan Mustafa Doğan o dönemdeki gazetecilik anlayışı ile günümüzde sosyal medyanın etkisiyle değişen gazetecilik anlayışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilikte rekabet ortamının çok fazla çeşitlendiğine vurgu yapan Doğan, bu rekabet ortamında öne çıkabilmek için öğrencilerimize çok önemli tavsiyelerde bulundu. Değişen ve dönüşen iletişim ortamının aktif olmayı gerektirdiğini, bireysel olarak öğrencilere kendi fikirlerini, projelerini geliştirme ve uygulayabilme şansı verdiğini dile getiren Doğan, Fakültemiz öğrencilerinin oluşturacakları içeriklere de kendi programlarında yer verme sözü verdi.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin okudukları dönemde staj yapmalarının önemine değinen Doğan, mesleki etkinliklere, festivallere katılmanın iş hayatında kendilerine çok büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı. Televizyon ve gazetenin günümüzdeki durumunu, Türkiye ve Dünya genelindeki örnekleriyle değerlendiren Doğan, şimdiki İletişim Fakültesi öğrencilerinin teknolojik imkânlar bakımından daha şanslı olduklarını, bu şansı da iyi kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Moderatörlüğünü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı AYDEMİR’in yürüttüğü söyleşi, Doğan’ın sektördeki 20 yıllık tecrübesine istinaden hem zorlukları dile getirdiği hem de umut verici samimi sohbetiyle bir saati aşkın bir süre devam etti. Üniversitemiz ve fakültemiz öğretim elemanları, öğrencileri ile Diyarbakır ve il dışından alana ilgi duyanların katıldığı söyleşi, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.