SURİÇİNDE ÇOK DİLLİ ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLENDİ

17.05.2022 - 17.06.2022

SURİÇİNDE ÇOK DİLLİ ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Kültür, Sanat ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Çok Dilli Şiir dinletisi etkinliği düzenlendi. Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve Yabancı Diller Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen dinleti Suriçinde Üniversitemize tahsis edilen tarihi kilisede gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, dekanlar, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, idari personeller, öğrenciler ve diğer misafirler konuk olarak katıldı.

Şiirler, İngilizce, Almanca ve Fransızcanın yanı sıra Türkçe, Arapça, Kürtçe, Farsça, İspanyolca, Süryanice, Zazaca ve Rusça gibi çeşitli dillerde seslendirildi. Diyarbakır’ın çok kültürlü dokusunun katılımcılara hissettirildiği dinleti, gerek akademisyenler gerekse öğrenciler tarafından okunan uluslararası ve yerel şairlere ait şiirlerle gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, şiire tarihsel bir bakış açısı getirerek günümüzde hayatın içerisinde yer aldığını vurguladı ve bu tür etkinliklerle farkındalığın daha fazla artacağını ifade etti. Kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Karakoç ise, Dicle Üniversitesi’nin gerek akademik gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler anlamında zengin faaliyetlerde bulunduğunu ve bu etkinliğin de bunun güzel bir örneği olduğunu belirtti. Etkinliği düzenleyen akademisyenlerden Prof. Dr. Şengül Kocaman ve Doç. Dr. Osman Solmaz da şiir dinletisi gibi kültürel etkinliklerin Suriçindeki Kültür, Sanat ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılmasının üniversite-kent buluşmalarına önemli katkılarda bulunacağını dile getirdiler. Etkinlik, organizasyona destek verenler için yapılan teşekkür konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.