MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ ORGANİK TARIM ÖĞRENCİLERİ EĞİL ORGANİK TARIM HAVZASINA TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

18.06.2022 - 18.06.2024

Bismil Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı öğrencileri Yüksekokul Müdürü ve aynı zamanda Bölüm Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Salih SAYAR’ın refaketinde Eğil İlçesi organik tarım havzasına teknik gezi düzenledi. Teknik gezi kapsamında on yılı aşkın süreden beri organik tarım metodu ile üretim yapılan Eğil ilçesi Ilgın köyündeki tarla ve bahçelere gidilerek, Eğil İlçesi Organik Tarım Birliği yöneticilerinden Ahmet AKKOYUN’dan organik tarımdaki deneyimleri hakkında bilgiler alındı. Organik tarım ürünlerinin insan ve çevre sağlığı açısından önemine vurgu yapan Akkoyun, aynı zamanda organik üretimin tarımsal ürünlerin katma değerlerini önemli ölçüde arttırdığını belirtti. Ürettikleri organik tarımsal ürünlerin pazarlamasında sıkıntı yaşamadıklarını sözlerine ekleyen Akkoyun, hem yurt içinden hemde yurt dışından bu ürünlere önemli talep olduğunu ifade etti. Gezi kapsamında ayrıca Eğil İlçesinde bulunan tarihi ve turistik yerler ziyaret edildi.