KİMYA TEKNOLOJİLERİNDE GÜNCEL GELİŞMELER

30.09.2022 - 30.09.2022

Yüksekokulumuz Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojisi Programının 30.09.2022 tarih ve 10.00 - 11.30 saatleri arasında düzenlediği etkinlik programında bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İbrahim Dolak tarafından kimya ve kimya teknolojisi hakkında genel bilgiler, devlet kurumlarında kimyager/kimya teknikeri istihdamının yapıldığı yerler ve buralarda kimyager ve kimya teknikerlerinin hangi birimlerde ne görevler yaptığı hakkında genel bilgiler verildi. Ayrıca DGS sınavı, süreçleri ve DGS ile geçişte tercih yapabilecekleri bölümler anlatılıp, tanıtımı yapıldı. Sunumun devamında kimya ve kimya teknolojisinin güncel konularından olan Nanoteknoloji ve uygulamaları hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Son olarak bilimsel çalışma süreçleri ve Kimya alanında yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verildi.