İLETİŞİM FAKÜLTESİ'NİN YEŞİLAY HAFTASI FARKINDALIK ZİYARETİ

16.06.2022 - 16.06.2022

İletişim Fakültesi yönetimi ve öğrencileriyle birlikte Yeşilay Haftası münasebetiyle 09.03.2022 tarihinde Diyarbakır Yeşilay Şubesi ziyaret edildi. Bu ziyaret süresince, Yeşilay kurumunun önemi, görevleri, amaçlarının neler olduğu, bağımlılıklarla mücadele ile ilgili bilgilendirilmeler yapıldı. İçki, sigara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın mümkün olduğu, tedavi süreçleri, mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin neler olduğu ile ilgili konular görüşüldü.

Yeşilay’ın, madde bağımlılığı, tütün bağımlılığı, kumar bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren zararlı alışkanlıklardan insanları koruyarak huzurlu, mutlu, sağlıklı bireyler yetiştirmek amacıyla nasıl mücadele verdiği anlatıldı. Bu kapsamda gerek personellerimiz gerekse öğrencilerimizin bağımlılıklarla nasıl mücadele etmesi gerektiği hususu ele alınarak, bağımlılıkları analiz etme ve müdahale etme bilinci geliştirildi.