İletişim Fakültesi Öğrencileri Anadolu Ajansı Eğitimine Katıldı

25.01.2023 - 25.01.2023

İletişim Fakültesi Öğrencileri Anadolu Ajansı Eğitimine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Anadolu Ajansının (AA), iletişim fakültesi öğrencilerinin yetiştirilmesi amacıyla 10 üniversiteden 100 öğrenciye vermeye başladığı uygulamalı stüdyo eğitimine Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 10 Öğrenci katıldı.Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Esma Çengel, Beyza Sain, Bahar Yavuz, Zeynep Değerli, Rozerin Avcı, Sümeya Erol, Süleyman Süküt, Merve Acar, Kardelen Gözaçık ve Seyran Ceren Tuğrul’un katıldıkları eğitim iki gün sürdü.İletişim fakültelerinin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik eğitimde öğrencilere televizyon programcılığı, reji eğitimi, spikerlik ve diksiyon teknikleri, greenbox uygulamaları, ileri aydınlatma ve görüntü teknikleri, görüntü yönetmenliği, habercilik eğitimleri ve medya okur yazarlığı, gerçek ötesi çağda habercilik alanlarında eğitim verildi. AA Haber Akademisi’nin 6-7 Ocak tarihleri arasında Ankara’daki AAtölye’de düzenlediği eğitimlere katılan öğrenciler habercilikle ve yayıncılıkla ilgili pratik yapma imkânı bulmalarının kendileri için oldukça faydalı olduğunu dile getirdiler.AA Haber Akademisinin eğitiminin Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Demir öğrencilerini göstermiş oldukları başarı için tebrik etti.Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tarcan akademik ve uygulamalı çalışmalarında başarılı ve gayretli olan öğrencileri için Türkiye’nin yetkin kuruluşlarıyla iş birliklerinin devam edeceğini söyledi.