DİYARBAKIR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ GEZİSİ

20.04.2022 - 20.04.2022

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencileri; Gıda Endüstrisi Makineleri dersinin uygulaması kapsamında, ders sorumlusu Öğr. Gör. Erkan TOPEL ve Öğr. Gör. Demet EKTİREN ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gezi düzenledi.

Bu etkinlik kapsamında; Kurum Müdürü Mehmet DENİZ tarafından gıda analizi yapılan laboratuvarlar gezdirildi. Gıda Katkı Maddeleri, Mikotoksin, Fiziksel ve Kimyasal Analizler, Mikrobiyolojik Analiz Laboratuvarı sorumluları tarafından öğrencilere analiz aşamaları ve kullanılan cihazlar tanıtıldı. Gıdalarda yapılan hilelerin (Taklid ve Tağşiş) analizlerinin de son teknoloji ile bu Laboratuvarda yapıldığı aktarıldı.

Bu gezi ile; Yüksekokulumuzda uygulamaya konulan İşletmede Mesleki Eğitim Müfradatı kapsamında, 4. yarıyılda yer alan İşletmede Mesleki Eğitim dersini alabilecekleri kuruluşları önceden görme imkanı sağlanmıştır. Öğrencilerimize verilen eğitim kalitesinin artması, etkin ve yerinde öğrenmenin gerçekleşmesi amacıyla, kamu-özel kurumlara teknik gezilerimiz devam edecektir.