DİCLE ÜNİVERSİTESİ VE UNIVERSITAS ISLAM INDONESIA ARASINDAKİ ÇEVRİMİÇİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI

04.03.2021 - 04.03.2021

Dicle Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisinin organizasyonunda Endonezya’nın köklü yükseköğretim kurumlarından Universitas Islam Indonesia ile 15-26 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Cultural Exchange Between Turkey and Indonesia” temalı çevrimiçi Kısa Süreli Öğrenci Değişim Programı kapsamında, fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi H. Rumeysa KÜÇÜKÖNER "The Comparison of Islamic Traditions  of Turkey and Indonesia" adlı seminer verdi. On gün süren program  Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ ve Endonezya İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fathul WAHID’in de hazır bulunduğu kapanış programıyla sona erdi. Her iki üniversitenin rektörü gelecekte başta tecrübe ve teknoloji transferi, kapasite geliştirme, öğretim üyesi değişimi, uluslararası fonlardan ortak olarak faydalanma konularında stratejik ortaklık geliştirme hedeflerini dile getirdi.  Değişim programı süresince her iki üniversitenin öğretim üyeleri dil, kültür, ekonomi, yakın tarih, arkeoloji ve inanç sistemleri üzerine İngilizce seminerler verdiler. Ayrıca Dicle Üniversitesi TÖMER programa katılan Endonezyalı öğrencilere yönelik olarak A1 seviyesinde Türkçe eğitim verildi.