DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİSİPLİNLERARASI ÇALIŞTAYI

22.12.2021 - 22.12.2026

Dicle Üniversitesinde "Disiplinlerarası Çalıştayı" düzenlendi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen çalıştaya Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi katılım gösterdi.

Çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan yaptı. Turan, "2000’li yılların başında bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla ve bilgiye erişimin kolaylaşması ile bilimsel çalışmalarda görülen farklılaşmanın günümüzde etkin değerini arttıracak çalışmalara yol açmaktadır. Yapılan ve yapılacak bilimsel araştırmalarda nicelik yerini niteliğe bırakmaktadır. Özellikle yapılacak ortak lisanüstü çalışmalar ve TÜBİTAK, kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği projeleri gibi dış kaynaklı projeler ile bu çalışmaların etkinliği artacaktır. Bu çalıştay ile kuvvetli ve zayıf yanlarımızı görmek ve yapılacak disiplinlerarası çalışmalara vesile olmak temennisindeyiz" dedi.

Çalıştayta Fen Fakültesinden Prof. Dr. Recep Karakaş, ”Fen Fakültesinin Altyapı Olanakları ve Disiplinerarası Yürütülebilir Araştırmaları”, Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Erol Kılıçkap ve Dr. Öğr. Üyesi Cafer Budak, “Mühendislik Fakültesi Altyapı Olanakları ve Disiplinerarası Yürütülebilir Araştırmaları", Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Sevgi İrtegün ve Prof. Dr. Recep Tekin “Tıp Fakültesi Altyapı Olanakları ve Disiplinerarası Yürütülebilir Araştırmaları”, Veteriner Fakültesinden Doç. Dr. Şahan Güran, Doç. Dr. İbrahim Küçükaslan ve Doç. Dr. Tahir Bayrıl "Veteriner Fakültesi Altyapı Olanakları ve Disiplinerarası Yürütülebilir Araştırmaları”, Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Miktad Şimşek, Prof. Dr. Muzaffer Denli, "Ziraat Fakültesi Altyapı Olanakları ve Disiplinlerarası Yürütülebilir Araştırmaları” konu başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Yayını izlemek için tıklayınız:https://www.youtube.com/watch?v=5TKQmvRaTNE