AKADEMİK YÜKSELTME VE CÜBBE GİYME TÖRENİ

10.02.2022 - 10.02.2024

AKADEMİK YÜKSELTME VE CÜBBE GİYME TÖRENİ

Dicle Üniversitesi akademik yükseliş gösteren Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi akademisyenlerine yönelik “Akademik Yükseltme ve Cübbe Giyme Töreni ” düzenledi.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Akademik Yükseltme ve Cübbe Giyme Töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, üniversitelerin ülkelerin en önemli ve en kutlu kurumları olduğunu söyleyerek bilimsel, sosyal ve kültürel ve etkinliklerle araştırma ve projeler üreten ve ülke kalkınmasına katkı sunan ve bir üst basamağa geçen tüm akademisyenleri tebrik etti.

Törende Edebiyat Fakültesinden 3 Profesör, 4 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, Hukuk Fakültesinden 2 Profesör, 1 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, İlahiyat Fakültesinden 2 Profesör, 5 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, Mimarlık Fakültesinden 3 Profesör, 4 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi, Mühendislik Fakültesinden 2 Profesör,  3 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi,  Sanat Tasarım Fakültesinden 1 Doçent,  1 Doktor Öğretim Üyesi,  Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinden 7 Profesör, 20 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 71 öğretim üyesine gerçekleştirilen törenle belgeler takdim edildi.