AFAD Eğitim Seminerleri

10.01.2023 - 10.01.2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kent Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğü işbirliğinde üniversitemiz bünyesinde bulunan Fakültelerimiz/ Müdürlüklerimizde çalışan idari ve akademik personel ile eğitim gören öğrencilerimize yönelik Temel Afet Bilinci, İl Risk Azaltma Planlarının önemi ile afet farkındalık; karşılaşılabilecek afet durumunda zararların azaltılması, önlemlerin alınması, afetin etkilerinin azaltılmasına yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirmeyi amaçlayan seminerler yapıldı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Türkan KEJANLI tarafından yapılan açılış konuşmalarında; hızlı nüfus artışı, sağlıksız kentleşme, sanayileşme gibi yerleşim ölçeğindeki uygulama ve kararların küresel iklim değişikliğine yol açan etmenlerin başında geldiği, seller, toprak kaymaları, anormal hava olayları, orman yangınları gibi doğa olaylarının son yıllarda görülme sıklığının arttığı, aynı zamanda ülkemizin, çok sayıda aktif faya sahip olması nedeniyle depremlerle karşılaşılma riskinin oldukça fazla olduğu ifade edilmiştir. Bu amaçla Araştırma merkezi olarak, yapılan planlama çalışmaları, kent toplanma alanları ve karşılaşılabilecek afet durumunda, afet öncesinde, afet anında ve sonrasında bilinçlenme geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek Diyarbakır Afad İl Müdürlüğüne verdikleri seminerlerinden dolayı teşekkürlerini iletmiştir.