Veteriner Fakültemizde Mandalarda Embriyo Nakli Çalışmaları

03.12.2021

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr Kadir Turan T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen “ Diyarbakır İlinde Mandalarda Embriyo Transferi-Çekirdek Sürü Yöntemiyle Verimlerin, Yetiştirici Kazancının ve İstihdamın Arttırılması Projesi” kapsamında kurulan manda çiftliğinde devam eden in vivo embriyo üretimi ve embriyo nakli çalışmalarını ziyaret etti. Veteriner Fakültemiz Dekanı Prof.  Dr.Aydın Vural ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Ümüt Cirit’in proje faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerinden sonra proje ekibi ile de görüş alışverişinde bulunuldu. Ülkemizdeki Veteriner Fakültelerinde ilk kez yürütülen proje kapsamında süt verimi yüksek İtalyan mandalarından elde edilen embriyoların yerli mandalarımıza nakli yapılarak dayanıklı saf damızlık yavruların elde edilmesi ve üreticilerimizin hizmetine sunulması amaçlanmaktadır.