AKADEMİK PERSONELE KONUT DAĞITIMI

30.12.2021

AKADEMİK PERSONELE KONUT DAĞITIMI

2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve 23.09.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 84/8345 sayılı Kamu Konutları Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunun 15.04.2021 tarih ve 2021/5-4 sayılı kararıyla yürürlüğe giren Dicle Üniversitesi Konut Dağıtım ve Yönetim Yönergesi hükümleri çerçevesinde Üniversitemiz mülkiyetinde bulunan ekli listede belirtilen kamu konutları, Akademik Personele Görev ve Sıra Tahsisli olarak dağıtılacaktır. Konutların tahsisi için  lojman başvuru sisteminde dönem başvuru sıralamaları listesinde ismi bulunan personelin Üniversitemiz web sitesi üzerinden Lojman Başvuru Sistemini (http://services.dicle.edu.tr/lbs/) kullanarak, 30.12.2021 Perşembe günü saat 10.00’da başlayıp 03.01.2022 Pazartesi 23.59’a kadar internet şifreleriyle sisteme giriş yapıp ekli listede belirtilen konutlardan tercihte bulunmaları gerekmektedir. 30.12.2021

REKTÖRLÜK

Ek: Dağıtımı Yapılacak Boş Konut Listesi

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

1-Üniversitemiz web sitesi üzerinden Lojman Başvuru Sistemini kullanarak, 01.12.2020 Salı saat 10.00’da başlayıp 05.02.2021 Cuma günü saat 23.59’a kadar internet şifreleriyle sisteme giriş yapıp lojman tahsis talebine ilişkin oluşturulacak sıralama listesine girebilmek için başvuruda bulunan akademik personelin, başvuru formunun tetkiki sonucu, eksik bilgi ve belge ile başvurduğu tespit edilen başvuru formları iade edilmiş olup, yukarıda bildirilen lojman dağıtımında personelin tercih yapabilmesi için gerekli bilgi ve belgeleri ekleyerek başvuru formunu tekrar sistem üzerinden göndermesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

2- 04.01.2022 tarihine kadar konut tahsisi yapılmamış ve konutta oturma süresi 04.01.2022 tarihi itibariyle 5 yılını doldurmuş olan personele konut tahsisi yapılacaktır.

3-Halen kamu konutunda oturup, yeni konut tahsisi yapılan personel, en geç 15 gün içerisinde oturduğu konutu boşaltmak zorundadır. Aksi takdirde, yeni konut tahsisi iptal edilecektir.

4- Yukarıda belirtilen tarihler arasında  Lojman Başvuru Sistemini kullanarak tercihte bulunmayan personel, konut seçme hakkını kaybedecektir.

5- Konuta yerleşmeye hak kazanan personelin 07.01.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Konut Tahsis belgesi ve Konut Giriş Tutanağını alması gerekmektedir, aksi takdirde konut tahsisi iptal edilecektir.

6-Lojman Başvuru Sisteminde konut seçimi yapıp, konuta yerleşmeye hak kazanan personel, tercih ettiği konutta oturmaktan vazgeçerse, onay tarihinden itibaren bir yıl süreyle konut tahsisi yapılmayacaktır.

7-Eşi ile birlikte kamu konutlarında oturan personele Kamu Konutları Yönetmeliğinin 12. maddesinde belirtilen ”Bu Yönetmelik hükümlerine göre kendisine konut tahsis edilen biriyle evli bulunanlar bu konutta oturdukları sürece kamu konutlarından yararlanamazlar” hükmüne göre konut tahsisi  yapılmayacaktır.

8-Başvuru sahiplerinin tercihte bulunmadan önce, Ekte belirtilen boş konutları görmeleri, seçim yapmalarını kolaylaştıracaktır. konutları görmek isteyen personelin lojmandan sorumlu Şerif AKÇAKAYA ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. (Tlf -Dahili:2329 Gsm: 0535 390 93 07) Lojman Başvuru Sistemiyle ilgili sorularınız için dahili 5139 Özgür ÖZCEYLAN ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Şifresi olmayan ya da giriş yapmakta sorun yaşayan personelimiz dahili 2018  Mehdi KARAHAN ile görüşebilirler.

Dosya Ekleri

Açıklamaİndir