2021-2022 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Kesin Liste

10.11.2021


2020 Sözleşme Dönemi Erasmus Staj Hareketliliği Programı kapsamında gidecek olan adayların yer aldığı listemiz duyuru ekindedir

Hesaplamalar ve puanlamalar yapılırken şu hususlar değerlendirme kriteri olarak dikkate alınmıştır:

·Genel Not Ortalamasının %50'si ve yapılan yabancı dil sınavlarının %50'si alınarak her adayın sıralama puanı oluşturulmuştur.

·Yabancı Dil Sınavı puanları ise %50 yazılı %50 sözlü sınav oranları alınarak hesaplanmıştır.

·Aynı eğitim kademesinde programdan faydalanan ya da faydalanacak olan öğrencilerimizin sıralama puanlarından 10 puan eksiltilmiştir.

·Durumlarını belgeleyen, şehit, gazi yakınlarına ve engelli adaylara ve başvuru sırasında kabul mektubu veren adaylara artı 10 puan verilmiştir.

Başvuran ve yabancı dil sınavlardan başarılı sayılan (60 ve  üstü puan alan, İngilizce Öğretmenliği Bölümünde 80 ve üstü alan) adaylar, asıl ve yedek olarak ilan edilmiştir. Asıl adaylar gönderilecek potansiyel aday öğrenciler olarak ilan edilmişlerdir. Yedek adaylar ise asil adaylardan herhangi bir sebeple feragat eden veya gidemeyecek olan adayların yerine puan sırasıyla seçileceklerdir. Yedek adaylara sıra gelmesi halinde, liste ilanen Erasmus Koordinatörlüğü web sayfasından duyurulacaktır.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda 60 puan barajını geçemeyen adaylar başarısız olarak elenmişlerdir.

Aday öğrencilerimiz, Ulusal Ajans'tan aktarılan bütçe hesap edilerek ilan edilmiştir. Bu kapsamda Ulusal Ajans tarafından üniversitemize ayrılan bütçe ile 40 aday asıl listede ilan edilmiştir.

Program kapsamında asil listede yer almayan yedek veya kontenjan dışı olan adaylar, gidebilecekleri kurumlardan kabul almaları halinde, hibesiz gitme hakkına sahiptirler. Hibesiz gidecek adayların da asıl adaylarla aynı işlemleri eksiksiz bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

Asıl listede olduğu halde, feragat etmek isteyen adayların en geç 15.11.2021 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne feragat dilekçesini e posta ile erasmus@dicle.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde sonraki senelerde Erasmus başvurularında kendilerinden puan eksiltilecektir.

Asıl listede olan adayların da 19.12.2021 tarihi saat:16.00'ya kadar staj yapmayı planladıkları kurumdan alacakları kabul belgelerini Erasmus Koordinatörlüğüne e posta yoluyla erasmus@dicle.edu.tr adresine teslim etmeleri gerekmektedir. Elden belge teslim elınmamaktadır. Bu tarih ve saate kadar staj yerini bildirmeyen adaylar feragat etmiş sayılacak ve yedek listelerden yerlerine seçim yapılacaktır. Daha önce kabul mektubu veren adayların tekrar kabul mektubu göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Bu adayların Learning Agreement For Traineeship belgesini doldurmaları ve işlemlerine başlamaları gerekmektedir. 
Asıl ve Yedek listeye giren veya hibesiz gitmek isteyen tüm adayların 22.11.2021 tarihi saat: 14.00'da Zoom programı üzerinden yapılacak olan Oryantasyon Programına katılımları zorunludur.

Toplantıya katılım için bağlantı adresi:

Topic: Erasmus Staj Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı

https://us06web.zoom.us/j/86328400110  

Meeting ID: 863 2840 0110 

Bu duyuru tebligat niteliğinde olup adaylara ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır.


Dosya Ekleri

Açıklamaİndir
feragat dilekçesiİndir
Örnek kabul mektubuİndir
Sirküler Tablo Stajİndir