YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENCİ NUMARASI SORGULAMA SAYFASI

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENCİ NUMARASI SORGULAMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Öğrenci no öğrenmek için tıklayınız : http://obs.dicle.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

1.      İkinci öğretim öğrencileri, tahakkuk ettirilen ikinci öğretim öğrenim ücretini en geç 13 Eylül 2019 tarihine kadar öğrenci numarası ile Vakıfbank’a yatıracaklardır.

2.      22.10.2016 tarihli ve 29865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren katkı payı (harç) ve öğrenim ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın 6.maddesi gereğince; Açık ve Uzaktan öğretim ile lisansüstü eğitim dâhil olmak üzere, aynı anda iki yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler (ikinci öğretim programları hariç), son kayıt yaptıkları programın katkı payını yatırmak zorundadırlar. Bu durumdaki öğrenciler herhangi bir programdaki kaydını dondurduklarını veya sildirdiklerini belgelendirmeleri durumunda katkı payını yatırmayacaklardır.

3.      Yeni öğrencilerin ders kayıt işlemi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacaktır.

4.      Varsa ders muafiyeti başvuruları 06 Eylül 2019 tarihine kadar ilgili akademik birime yapılacaktır.