2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Yeni Kayıt Yapacak Öğrenciler İçin Kayıt İşlemleri İle İlgili Duyuru

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN

KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

1. KAYIT TARİHLERİ

E-Devlet Sistemindeki Kayıt Tarihleri

Yüz Yüze Kayıt Tarihleri

Adaylar, 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.

Çeşitli sebeplerle e-devlet sisteminde kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar, 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelmeleri halinde veya resmi vekili aracılığıyla kesin kayıt işlemleri gerçekleştirebileceklerdir.

Üniversitemizde ön kayıt işlemi bulunmamaktadır.

Aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programına kesin kayıt işlemi yapılamaz.

Gerek e-devlet üzerinden kayıt yapanlardan gerekse de yüz yüze kayıt yaptıracak öğrencilerden sağlık kurulu raporu dâhil olmak üzere herhangi bir belge istenmeyecektir.

Ortaöğretim kurumundan henüz mezun olamayıp Üniversitemize yerleşenler, sorumluluk sınavları sonucunda mezun olmaları halinde mezuniyet belgeleri ile birlikte 31 Aralık 2019 tarihine kadar Üniversitemize gelerek kayıt yaptırabilirler.

2) HARÇ (KATKI PAYI) VEYA ÖĞRENİM ÜCRETİ

Harç (Katkı Payı)

İkinci Öğretim Öğrenim ücreti

Açıköğretim programı da dâhil olmak üzere herhangi bir yükseköğretim programında (ikinci öğretim programları hariç) kayıtlı olan ve Üniversitemizde de normal öğretim programına yerleşen öğrenciler, yerleştikleri programın katkı payını da yatıracaklardır.

Üniversitemiz ikinci öğretim programına yerleşen ve kesin kayıt işlemi gerçekleştiren öğrenciler aynı zamanda yerleştikleri programın öğrenim ücretini de yatıracaklardır.

Harç veya öğrenim ücreti, öğrenci numarası ile Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden yatırılacaktır.

Engelli öğrenciler ile şehit veya gazi yakınları belgeleriyle birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekir.

3) ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI MUAFİYET SINAVLARI

Sınav Tarihi ve Saati: 13 Eylül 2019 - 14:00

Sınav Yeri: İlahiyat Fakültesi Derslikleri

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi-Almanca Öğretmenliği

Sınav Tarihi ve Saati: 18 Eylül 2019-10:00

Sınav Yeri: İlgili bölüm derslikleri

4) BİRİNCİ SINIFTA OKUTULAN İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVI

Daha evvel herhangi bir yükseköğretim kurumunda “İngilizce” dersini alıp başarmayan öğrenciler, 30 Eylül 2019 tarihine kadar Yabancı Diller Yüksekokuluna müracaat etmeleri halinde 02 Ekim 2019 tarihinde Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan İngilizce dersi muafiyet sınavına girebilirler. (Sınav programı Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünde görülebilir)

5) DERS MUAFİYET TALEBİ

Daha evvel herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerden muaf olmak isteyen öğrenciler, en geç 6 Eylül 2019 tarihine kadar, muafiyet başvuru formu, transkript ve ders içerikleri ile kayıt yaptırdığı akademik birime başvuru yapması halinde, muafiyet ve intibak işlemi değerlendirilmeye alınacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

6) ORYANTASYON (UYUM) PROGRAMI

19 Eylül 2019 Perşembe günü 09:00-12:00 saatleri arasında Üniversitemiz Kongre Merkezinde yeni kazanan öğrencilerimize Üniversitemizin bütünlüğü hakkında bilgilendirme programı düzenlenecektir. Öğrencilerimizin söz konusu programa katılmaları öğrenim süresince faydalarına olacaktır.

7) DERS KAYDI

Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler, güz yarıyılında ders kaydı yapmak zorunda değillerdir. Ders kayıt işlemi ilgili birimler tarafından yapılacaktır. Ancak, bahar döneminden itibaren ders kayıt işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yapılacaktır.

8) DERSLERİN BAŞLAMA TARİHLERİ

Diş Hekimliği Fakültesi Hariç Diğer Fakülte ve Yüksekokullar

16 Eylül 2019

23 Eylül 2019

9) KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURT-BURS BAŞVURULARI

Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt-kredi veya burs imkânlarından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz www.kyk.gov.tr adresini takip etmeleri gerekir.