Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim Semineri Yapıldı

Üniversitemiz Kalite Komisyonu Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Çalışma Grubu tarafından “Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarına İlişkin Temel İlkeler” ve “Dicle Üniversitesi Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Buluşların Yönetimi ve Ticarileştirilmesi Yönergesi” hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Akademik personel ve lisansüstü öğrencilere yönelik olarak 9 Haziran Salı günü online gerçekleştirilen eğitimin moderatörlüğünü Kalite Komisyonu AR-GE Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Bilal ÇEKİÇ üstlendi.

Fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma amacıyla düzenlenen eğitimde Dicle Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal AKKILIÇ katılımcılara fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin temel ilkeleri anlatırken  “marka, patent, faydalı model, tasarım, coğrafi işaret” kavramları, tescili ve tescil sonrası işlemler hakkında da bilgiler sundu.

Tüm dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu izolasyon sürecinde bu tarz faydalı etkinliklerin dijital ortamlarda online olarak sürdürülmesinin önemli olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ de “Bu eğitimi gerçekleştirdikleri için başta Kalite Komisyonu AR-GE Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Bilal ÇEKİÇ’e, Dicle Teknokent Genel Müdürü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal AKKILIÇ’a ve eğitimi ilgiyle takip eden katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Eğitim, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.