Asistan Oryantasyon Eğitimi Düzenlendi

09.05.2023

Yükseköğretim Kurumu, 'Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği' ile Akreditasyon ve kalite Yönetim Sistemi Standartları kapsamında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı/ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı tarafından 26/27/28 Nisan 2023 tarihinde ' Asistan oryantasyon Eğitimi' düzenlendi.
Program kapsamında göreve başlayan asistanlara ; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, Tıpta etik uygulama, İlaç ve Tıbbi ilaç tedarik yolu, Hastane Bilgi Yönetim sistemi, TİG( Tanı İle ilişkili gruplar, Sağlık çalışanına şiddet durumu, Bilimsel yayın taraması ve makale yazımı, Bilimsel araştırma projesi hazırlama, Tıbbi uygulama hataları, Adli hekimlik ve adli rapor, Klinik laboratuvarda preanalitik süreç ve numune gönderme konu başlıklarını içeren eğitim programı yapıldı.
Asistan Oryantasyon Eğitim Programı sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.