Temel Eğitim Bölümü Tarihçe

1983-1984 öğretim yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak kurulan Eğitim Yüksekokulu, 1984-1985 öğretim yılında, 2 yıllık bir eğitim sonucu, ilk sınıf öğretmeni mezunlarını vermiştir. 1987 yılında eğitim süresi 4 yıla çıkarılmıştır. Sınıf Öğretmenliği programı, 1992 yılında Ziya Gökalp Eğitim Fakültesine ve 1998 yılında da Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde yer alan İlköğretim Bölümüne bağlanmıştır. Okul Öncesi Öğretmenliği programı ise 2009 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Eğitim fakültelerinin 2016 yılında yeniden yapılandırılması sonrasında İlköğretim Bölümünün adı Temel Eğitim Bölümü olarak değiştirilmiştir. Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı ile Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı, Temel Eğitim Bölümü altında yer alacak şekilde yapılandırılmıştır.