2022-2023 BAHAR YARIYILINDA EĞİTİM - ÖĞRETİM FAALİYETLERİ HAKKINDA

12.04.2023

Sanat ve Tasarım Fakültesi 2022-2023 bahar yarıyılında eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin olarak;

Tüm dersler Mimarlık Fakültesi derslik/atölyelerinde "Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar" kapsamında çevrimiçi/eş zamanlı uzaktan öğretim yöntemlerinin kullanıldığı "hibrit" eğitim-öğretim modeli ile devam edecektir. Yüz yüze eğitime katılacak öğrencilere yönelik sınıf ortamında anlatılan/işlenen dersler, ayrıca yüze yüze eğitime katılamayanlar için ALMS ortamında da eş zamanlı olarak yapılacaktır. Dersin özelliğinden dolayı eş zamanlı yapılamaması durumunda ise sınıf ortamında alınan kayıtlar aynı gün içerisinde ALMS ortamına da yüklenecek ya da derslere ait uygulamalar, Fakülte kurulu kararı ile ödev, proje vb. şeklinde yapılabilecektir. Online veya yüz yüze yapılacak teorik derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır. Ancak ALMS ortamına yüklenen ders videoların tamamının; diğer ders materyallerinin ise en az % 70’inin incelenmesi zorunlu tutulacaktır.