ÜNİVERSİTEMİZDE İLK DEFA VERİLEN İHA1 EĞİTİM PROGRAMINI BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ


02.03.2021


ÜNİVERSİTEMİZDE İLK DEFA VERİLEN İHA1 EĞİTİM PROGRAMINI BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DÜSEM) tarafından gerçekleştirilen İHA1 (İnsansız Hava Aracı) Ticari pilot eğitimine katılan ve başarıyla tamamlayan 11 öğrenciye yapılan törenle sertifikaları takdim edildi.

 DÜSEM binasında gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, DÜSEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Selim ERDAMAR, Havacılık Yüksekokulu öğretim üyesi M. Kadri AKYÜZ ve Sivil Havacılık Yüksekokulunda eğitim gören öğrenciler katıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Dicle Üniversitesi, İHA 1 eğitimini ilk defa veriyor. Şehre ve bölgeye de ticari pilot lisans eğitimi vermek yetkisine sahip olan Üniversitemiz, 36 saat süren eğitimlerin sonunda kursiyerlere İHA kullanma ehliyeti de veriyor.

Sertifika töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet KARAKOÇ, Dicle Üniversite olarak ilk defa İHA eğitimi verilmesine öncülük ediyor olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, Atatürk'ün istikbali neden göklerde işaret ettiği konularına vurgu yaptı. KARAKOÇ, İnsansız Hava Araçları (İHA) ya da günümüzdeki genel adıyla Drone’ların gelecekte günlük yaşamın bir parçası haline geleceğini belirterek, “bu dönem 11 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Kendilerini kutluyorum, ticari pilot sertifikaları hayırlı olsun” dedi.

Eğitmenlerinde katılımıyla düzenlenen sertifika töreninde İHA1 eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. İHA1 kategorisindeki İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası ile 25 kg ağırlığa kadar İHA’lar kullanılabiliyor.


Fotoğraf Galerisi