KADINA YÖNELİK ŞİDDET İLE MÜCADELE PANELİ DÜZENLENDİ


23.11.2022


KADINA YÖNELİK ŞİDDET İLE MÜCADELE PANELİ DÜZENLENDİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Dicle üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından panel düzenlendi.

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panele İl Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, rektör yardımcımız Prof. Dr. Kadir Turan, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman yaptığı açılış konuşmasında günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında merkez çalışmalarını aktardı. Kocaman, kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla panel düzenlediklerini belirterek, “ Kadın değerlidir. Kadına yönelik şiddet insan ihlalidir” dedi.

Diyarbakır İl Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğunu ifade ederek, devletimizin uyguladığı önleyici politikaların yanı sıra, bu mücadelenin toplumun geneline yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

KADES uygulaması ve tanıtımı ile İl Emniyet Müdürlüğünde Komiser Betül Eviz birer sunum yaptıktan sonra Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım da Peygamber Efendimizin kadına karşı şiddeti onaylamadığını belirten hadislerle konu hakkındaki düşüncelerini salondakilerle paylaştı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abdulkadir Maskan’ın moderatörlüğündeki panelde Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Vahap Özpolat “Kadına Yönelik şiddetin Sosyolojisi, Kuramlar ve Kültürel Kodlar, Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Yavuz İpekyüz “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sığınakların Önemi ve İşlevi”, İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdussamet Kaya “Din ve Değişim Olgusu Bağlamında Kadına Yönelik Şiddet” başlıkları ile sunumlar yapıldı.