GAP İLLERİNDE ORGANİK TARIMIN GELİŞTİRİLMESİ VE YAYGINLAŞTIRILMASI


05.02.2021


Dicle Üniversitesi, GAP Bölgesinin sahip olduğu organik tarım potansiyelinin değerlendirilerek üretime dönüştürülmesine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir projeye başladı.

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin ÖZDEMİR Koordinatörlüğünde yürütülecek olan “GAP İllerinde Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” projesi ile GAP Bölgesi illerinde organik tarım değer zincirinin güçlendirilmesi, ulusal ve uluslararası rekabet edilebilirliğinin arttırılması, üretimden pazarlamaya kadar ihtiyaç duyulan eğitim ve yayım ile hizmetlerinin karşılanması, özellikle AR-GE, Üretim, Markalaşma, Tanıtım ve Pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan konulardaki eksikliklerin giderilmesi hedefleniyor.

Proje, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından destekleniyor.

Proje, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Koordinatörlüğü ve GAP Organik Küme Derneği ortaklığında 3 yıl süre ile yürütülecek.


Fotoğraf Galerisi