AVRUPA BİRLİĞİ BİLİMSEL PROJELERİNE TÜRKİYE’DEN 2 HAKEM

05.02.2021

AVRUPA BİRLİĞİ BİLİMSEL PROJELERİNE TÜRKİYE’DEN 2 HAKEM

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğretim görevlisi Dr. Heybet Kılıç ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Murat Göl, Avrupa Birliği (AB) Bilimsel Proje Destek Fonu Projesi'ne (HORIZON) Türkiye'den hakem olarak seçildi. Dr. Kılıç, "Bu projelerde fona yaklaşık her yıl 2 bin civarı proje başvurusunda bulunuluyor. Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinden gelen projeleri değerlendiriyoruz. Uygun olanlara onay verip, desteklenmesini sağlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinden gelen büyük bilimsel projelere onay verip, desteklenmesini sağlayan AB Bilimsel Proje Destek Fonu (HORIZON2020) 2007 yılında kuruldu. Bugüne kadar Türkiye genelinde 22 bilimsel proje, bu kapsamda destek aldı. 2021-2025 değerlendirme sürecinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 21 ülkeden 70 bilim insanı, projeleri değerlendirip, onay vermek için hakem seçildi.