“İSLAMI’IN ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE BAKIŞI” ADLI KONFERANS

26.10.2022

“İSLAMI’IN ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE BAKIŞI” ADLI KONFERANS

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, SKS Daire Başkanlığı ve Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKSAM) işbirliği ile “İslam’ın Erken Yaşta Evliliğe Bakışı” adlı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katılım sağladı.

DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın DÜKSAM’ın amacı ve çalışmalarını anlattığı açılış konuşması ile başlayan konferansta Dr. Öğr. Üyesi Orhan Canpolat tarafından bir sunum gerçekleşti.

Birçok dinde, cahiliye döneminde ve İslam’da erken yaşta evliliğe bakış açılarını irdeleyen Canpolat, ayet ve hadislerle de hem Kur’an-ı Kerim'de hem de hadislerde evliliğe verilen önem üzerinden bilgiler verdi.