Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Öğr.Gör. Hilal KOLUMAN

Öğr.Gör. Kadriye ERANTEPLİ

Program Hakkında

Programımızın eğitim ve öğretim dili Türkçe’dir. Dört yarı yıllık ön lisans programımız 1. Öğretim olarak eğitim vermektedir.  Bölümümüzün alan derslerini veren öğretim görevlilerimiz alan mezunu olup bilimsel yöntemlerle teorik derslerinin yanında uygulamalı dersleri de yürütmektedir.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DİYARBAKIR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONTENJAN BİLGİLERİ

Puan Türü

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT)

Genel Kontenjan

60

Okul Birincisi Kontenjanı

2

Toplam Kontenjan

Genel Kontenjana Yerleşen

Okul Birincisi Kontenjanına Yerleşen

0

Toplam Yerleşen

62

Saç ve Güzellik Hizmetleri Ön Lisans Programının amacı; sektörün ihtiyaçları  ve  bilimsel- teknolojik gelişmeler doğrultusundasağlık ve temizlik kurallarına uyan, etkili iletişim kurabilen, toplum sağlığı konusunda hassas, etik değerlere bağlı, mesleği ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip, yaratıcı, yenilikçi, araştıran, ülke ve mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yenileyen, özgün fikirlere sahip mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek çağın gereklerine uyum sağlayabilenSaç Bakımı ve Güzellik Hizmetlerinin uygulamaalanına giren konularda ileri düzey bilgi ve beceriye sahip, bilinçli cilt bakımı uygulamalarını  yapabilen, malzemeleri ve preparatları tanıyarak, doğru kullanabilen, yaptığı işe uygun araç-gereçseçebilen, el-ayak bakımı, epilasyon, makyaj uygulamalarını tekniğine uygun yapabilen, sektörünistediği kalifiye meslek elemanlarını yetiştirmektir. Bu durumun gerçekleşmesi için okul-sektör  iş birliği ile alanda ilk olmak üzere  DİCLE ÜNİVERSİTESİ 1. Güzellik sempozyumu düzenlenmiştir.  Öğrencilerin sosyal yönlerinin gelişmesi için sosyal yardım projeleri düzenlenmekte öğrencilerin her türlü imkandan yararlanmaları için ülkede yapılan alan içerikli fuarlara katılım sağlanmaktadır. Uzman  eğitmenler okula davet edilmekte alanlarıyla ilgili seminerler düzenlenmektedir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler;

• Tiyatro, sinema ve televizyon sektöründe,
  • Sağlık merkezleri
  • Turizm sektörü
  • Spor merkezleri
  • Kozmetik sektöründe,
  1. Güzellik salon ve Spa merkezlerinde,
  1. Kuaför salonlarında,
  1. ilgili alanlardaki kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında,
  1. Kendi işletmelerini kurarak bağımsız olarak da çalışabileceklerdir.
  • Ayrıca Özel ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında usta öğretici olarak çalışabilirler.

Fiziki şartlar

1. Yüksek okul bünyesinde uygulamalı eğitimlerin sektöre uygun doğrultuda yürütülmesi için
  1. 1 tane Saç bakım atölyesi
  1. 1 tane Cilt bakım atölyesi bulunmaktadır.

Her yıl atölyelerin daha iyi olabilmesi için sektördeki uzmanlarla iş birliği içerisinde çalışılmaktadır.

1. Bölümümüzde;2018-2019 eğitim Öğretim Yılında müfredat değişikliği gerçekleştirilmiştir.
  1. Programda; temel saç şekillendirme ,temel saç renklendirme ,cilt bakımı,el ayak bakımı, epilasyon-depilasyon, özel amaçlı cilt bakımı ,temel makyaj, özel amaçlı makyaj, masaj teknikleri gibi alan derslerinin yanında alanı destekleyici, anatomi-fizyoloji ,kozmetik ürün içeriği, temel sağlık ve hijyenik bilgisi ,saç ve cilt hastalıkları,iletişim, iş sağlığı ve güvenliği, diksiyon ,ilkyardım ,müşteri ilişkileri ve yönetimi gibi dersler okutulmaktadır. Ayrıca sektörde beceri eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla staj uygulaması yaptırılmaktadır.
  1. Yeni Programda;
  1. Alan dersleri: 84 saat
  1. Alan destekleyici: 36 saat
  1. Öğrenciler toplam 120 AKTS ile mezun olmaktadırlar.
  1. Staj uygulaması yer almaktadır.