Elektronik Otomasyon Bölümü Laboratuvarları

ANALOG VE ENDÜSTRİYEL ELEKTRONİK LABORATUVARI

Analog ve endüstriyel elektronik eğitim setleri, güç kaynakları ve ölçü aletlerini barındırır. Bu laboratuvarda öğrenciler: Temel elektronik devre elemanlarının incelenmesi, güç elektroniği devre elemanlarının incelenmesi, analog ve dijital ölçü aletlerinin incelenmesi ve sinyal ölçümü (sinüsoidal, testere dişi, kare, devre elemanı karakteristik eğrileri) konularının pratik olarak pekiştirilmesi yeteneğini kazanır.

DİJİTAL ELEKTRONİK LABORATUVARI

Dijital elektronik, ileri seviye dijital elektronik eğitim setlerini barındırır. Bu laboratuvarda öğrenciler: Temel sayısal elektronik devrelerinin incelenmesi ve ileri seviye sayısal elektronik devrelerinin incelenmesi konularının pratik olarak pekiştirilmesi yeteneğini kazanır.

TELEKOMÜNİKASYON TEKNOLOJİLERİ LABORATUVARI

IP TV, Radyo, SDH, Fiber kaynak ve ölçüm eğitim setini barındırır. Bu laboratuvarda öğrenciler: IP TV çalışma sisteminin incelenmesi, radyo link çalışma sisteminin incelenmesi, SDH ve Telekom santralinin çalışma sisteminin incelenmesi ve fiber kaynağının nasıl yapılacağı ve kayıp ölçümünün incelenmesi konularının pratik olarak pekiştirilmesi yeteneğini kazanır.

HABERLEŞME VE GÜVENLİK LABORATUVARI

Haberleşme ve güvenlik sistemleri deney setlerini barındırır. Bu laboratuvarda öğrenciler: Renkli TV çalışma prensiplerinin incelenmesi, VCD-DVD aletinin çalışma prensiplerinin incelenmesi, PSTN telefon sisteminin çalışmasının incelenmesi ve soygun alarm sistemi ve detektörlerin yapısının incelenmesi konularının pratik olarak pekiştirilmesi yeteneğini kazanır.

PLC VE MİKROİŞLEMCİLER LABORATUVARI

Mikroişlemci eğitim setini barındırır. Bu laboratuvarda öğrenciler: Mikroişlemcilerin nasıl programlanacağı ve program yüklemesi konularının pratik olarak pekiştirilmesi yeteneğini kazanır.


Fotoğraf Galerisi