Elektrik ve Enerji Bölümü Laboratuvarları

Dijital Elektronik Laboratuvarı: 

Laboratuvarın esas amacı sayısal mantık konusunda öğrencilere pratik beceriler kazandırmak ve bilgilerini arttırmakdır. Bu laboratuvarda gerçekleştirilen tasarımlar zamanlayıcılar, sayıcılar, dekoder/enkoder, multiplekser vb. olarak sıralanabilir.

Elektrikli Ev Cihazları Laboratuvarı: 

Elektrikli Ev Cihazlarının sistem yapısı, çalışması ve teorisinin gözlenmesi, devre elemanlarının tanınması ile ilgili çeşitli uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

Lehimleme Laboratuvarı: 

Lehimleme laboratuvarda öğrencilerin derslerde ve akademik kollarda tasarladığı elektronik devre ödev ve projeler gerçekleştirilmektedir.

Elektrik Makinaları ve Elektromekanik Kumanda Laboratuvarı: 

Elektrik sistemlerinde kullanılan (motor, generatör, trafo gibi) elektrik makinalarının yapısı, çalışma prensipleri, devre bağlantıları, farklı tip yüklerde çalışma şekilleri ve kontrol yöntemleri ile ilgili çeşitli uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

Elektrik Tesisatı Laboratuvarı: 

Elektrik Yapı Tesisatı Laboratuvarı, dört farklı bölümden oluşan iki adet eğitim deney seti grubundan oluşmaktadır. Bu eğitim setinin bölümlerinden birinde aydınlatma, zayıf ve kuvvetli akım gibi elektrik projesi çizilebilmekte; diğer bölümünde ise ilgili tesisat bağlantıları yapılmaktadır.

Güç Elektroniği Laboratuvarı:

Güç Elektroniği laboratuvarında bulunan deney seti ile tristör, MOSFET, IGBT, diyot, diac, triac gibi temel güç elektroniği elemanlarının tanıtımının yanı sıra bu elemanlar kullanılarak gerçekleştirilen tüm devreler ayrıntılı olarak incelenmektedir.

Elektrik Kompanzasyon Laboratuvarı: 

Elektrik Kompanzasyon Laboratuvarı, üç farklı pano ünitesi ve bağlantılarının yapıldığı elektriksel yüklerden oluşan bir eğitim setidir. Bu eğitim setinde enerji giriş ünitesi, enerji dağıtım ünitesi ve kompanzasyon ünitesi bulunmaktadır. Yapılacak deneylere ilişkin tüm elektriksel ölçümler set üzerindeki dijital ölçüm aletleri yapılabilmektedir.


Fotoğraf Galerisi