DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 öğretim yılında Diyarbakır Meslek Yüksekokulu’nun Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu,  Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu olarak üç ayrı meslek yüksekokuluna ayrılması sonucu ilk öğrencilerini almaya başlamıştır.

Okulumuz,  şu an itibariyle, 6 bölüm, 8 program, 1027 öğrencisi ile öğretimine devam etmektedir. Ülkemiz ve bölgemiz için ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücünü en iyi şekilde  yetiştirmek için gerekli olan bütün unsurları bünyesinde barındıran okulumuz,  her geçen yıl daha da büyüyerek gelişimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuz bölümlerinde çağın gerektirdiği nitelikte eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi  için tam donanımlı 15 sınıf, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 2 adet amfi, 1 adet konferans salonu mevcuttur.