Otel, Lokanta
Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Aşçılık Programı
|
|
Bölüm Başkanı
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Program Başkanı
|
|
Öğr. Gör.
|
|
Program Danışmanı
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Akademik Kadro
|
Hakkında
|
|
Öğr. Gör. Cüneyt ATEŞ
|
bilgi
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
bilgi
|
|
Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN
|
bilgi
|
|
Program
Tanıtımı
|
|
Gelişen turizm sektöründe geniş bir istihdam olanağı
sağlayan Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık
Programı, sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak geliştirilmiştir.
Restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme yapılan kurumlar ve benzeri
yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmeler de hijyen ve sanitasyon
kurallarına uygun olarak ürünlerin servise hazır hale getirilip müşteriye
sunulduğu hizmet alanlarıdır. Yiyecek içecek hizmetleri, hızlı gelişim ve
değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli istihdam alanlarından biri
hâline gelmiştir. Bu alanda; serbest piyasa rekabet koşullarına ayak
uydurabilmek için sektörün istediği yeterlikleri kazanmış, dünya
standartlarında bu tür işletmeleri yönetme becerisine sahip Yiyecek ve İçecek
Hizmetleri Alanı yöneticilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Hizmet sektörü yani
otel, restoran vb. işletmelerin sayı ve nitelikleri artış gösterecektir. Bu
nedenle Mutfak ve Servis Elemanlığı dallarında 4 ve 5. seviyelerde meslek
elemanına ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca sektörün hizmet
sektörü olması ve emek yoğun olması nedeniyle istihdamda küçülme
öngörülmemekte, tam tersine her geçen gün kalifiye eleman ihtiyacı
artmaktadır.
|
|
Mezuniyet
Sonrası İş İmkânları
|
|
Mezunların yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel
yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili
birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı
başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak
ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.
|
|
Dikey Geçiş
Yapılabilecek Fakülteler
|
|
Aile ve tüketici bilimleri, Beslenme ve
diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve mutfak sanatları
Ve Mutfak sanatları ve yönetimi gibi bölümleri tercih edebilirler.
|
|
Öğr. Gör. Cüneyt ATEŞ
|
|
Cv
|
EĞİTİM
|
|
Doktora
|
|
|
Yüksek Lisans
|
|
|
Lisans
|
|
|
ARAŞTIRMA ALANLARI
|
|
|
|
E-posta:
|
|
Telefon-Dahili:
0 412 241 10 00 -
|
|
Öğr. Gör. Nesrin SAVAŞ
|
|
Cv
|
EĞİTİM
|
|
Doktora
|
|
|
Yüksek Lisans
|
|
|
Lisans
|
|
|
ARAŞTIRMA ALANLARI
|
|
|
|
E-posta:
|
|
Telefon-Dahili:
0 412 241 10 00 -
|
|
Öğr. Gör. Ramazan KARAMAN
|
|
Cv
|
EĞİTİM
|
|
Doktora
|
|
|
Yüksek Lisans
|
|
|
Lisans
|
|
|
ARAŞTIRMA ALANLARI
|
|
|
|
E-posta:
|
|
Telefon-Dahili:
0 412 241 10 00 -
|
|