Ağ Hizmetleri Planlama ve Destek Birimi

NETWORK BİRİMİ HİZMET KAPSAMI

·         Yeni yapılan binaların gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması, ağ projesinin hazırlanması, alınacak cihazların teknik özelliklerinin belirlenmesi ve şartnamelerinin hazırlanması. Uygulama aşamasında kontrolörlüğün üstlenilmesi ve işin eksiksiz teslim alınması. Binanın Dicle Üniversitesi Network ağına dâhil edilmesi.

·         Üniversitedeki mevcut binalardaki sistem odalarında bakım, düzenleme ve optimizasyon çalışmalarının yapılması.

·         Ağ cihazlarının bakımı, kurulumu ve konfigürasyonun yapılması.

·         Kablolu & kablosuz internet hizmeti ve IP Telefon, kampüs otomasyon sistemleri, LCD ekranlar ve kamera sistemlerine altyapı sağlanması.

·         Kullanılan programlar yardımıyla ağ performansının ve durumunun sürekli izlenmesi.

·         Ağ haritasının güncel tutulması ve kayıt altına alınıp raporlanması.

·         BİM Talep Takip Sistemi aracılığıyla gelen internet arızası talepleri ve ağ ile ilgili taleplere gerekli müdahalelerin yapılması.